• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

  

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 

09. 04. 2024.

ЕПАРХИЈСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРОНАУКЕ

У организацији Републичког педагошког завода Републике Српске и Катихетског одбора Српске православне цркве у Републици Српској и ФБиХ у суботу, 6. априла 2024.године, одржано је eпархијско такмичење из Православне вјеронауке за подручје митрополије Дабро-босанске. Школа домаћин била је ЈУ ОШ "Вук Караџић" у Власеници. Такмичење је одржано у кабинету Православне вјеронауке који је у овој школској 2023/24. години опремљен средствима Катихетског одбора Српске православне цркве у Републици Српској и Федерацији БиХ.
На самом почетку такмичења  све присутне је поздравила Марија Тодоровић, педагог школе, напомињући да је такмичење веома важно за рад и развој ове установе и да је посебна част бити домаћин такмичења.
На такмичењу је учествовало укупно 13 ученика седмог разреда основних школа који су показали висок ниво знања.
Прво мјесто заузела је ученица Софија Кокот из ЈУ ОШ "Алекса Шантић" из Војковића са освојених максималних 100 бодова, коју је за такмичење припремала и водила њена вјероучитељица Драгана Ковач.             Друго мјесто заузела је ученица Наталија Ђукић, такође из ЈУ ОШ "Алекса Шантић" из Војковића са освојених 98 бодова.
Треће мјесто заузео је ученик Михајло Петровић из ЈУ ОШ " Вук Караџић" из Братунца са освојених 91 бодова, којег је за такмичење припремала вјероучитељица Данијела Млађеновић.
Ученицима и њиховим вјероучитељима искрене честитке упутио је протојереј-ставрофор Младен Дробњак координатор за Православну вјеронауку митрополије Дабробосанске, који им је уручио награде Катихетског одбора пожеливши им притом успијех на републичком такмичењу.
Посебну захвалност школа домаћин упућује Катихетском одбору Српске Православне Цркве у Републици Српској, Федерацији БиХ  и Предсједнику Катихетског одбора Његовом Високопреосвештенству Господину Хризостому на донацији за опремање кабинета Православне вјеронауке. Средства донације су утрошена за набавку смарт телевизора, зидне тапете са мотивима православне иконографије, као и за набавку Светих писама Новог завјета, чиме ће се унаприједити реализација наставе Православне вјеронауке у нашој школи.
М.Д.

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.