• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

  

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 

27. 01. 2024.

Светосавска академија у Источном Сарајеву

Благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита Дабробосанског Господина Хризостома, у навечерје празника Светог Саве, 26. јануара 2024. љета Господњег, одржана је светосавска академија у сали Културног центра Источно Ново Сарајево, кроз коју су ученици из нашег града, показали разноврстан и богат колажни програм.


Учешће у овогодишњој академији узели су ученици Школе за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево, основне школе „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева, „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе, „Јован Дучић“ из Касиндола, „Алекса Шантић“ из Војковића  и основне школе „Свети Сава“ из Трнова.


Светосавску академију организовали су Српска православна црквена општина лукавичка у Источном Новом Сарајеву заједно са управама поменутих школа и управом Културног центра.
Пригодну празничну бесједу, произнио је протојереј-ставрофор проф. др Владимир Ступар. У свом обраћању светосавсцима отац Владимир је рекао: „Ко хоће да се приближи Светом Сави и упозна његов лик и дјело, мора прије свега осјетити, да се њему не прилази као било којој другој историјској личности, јер у њему су саткани прошлост и будућност, садашњост и бесконачност, прожети у вјечној љубави Божијој.''


Градоначелник Источног Сарајева господин Љубиша Ћосић, честитао је празник рекавши да је Свети Сава личност која више од осам вијекова надахњује сваког Србина и да само идући путем светосавља можемо знати да је тај пут проткан правим вриједностима.
На крају програма, свештеници су учесницима светосавске академије подијелили пригодне поклоне,  школски прибор, који је припремљен захваљујући управама општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

јереј Видак Вујадиновић
привремени парох други лукавички

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.