• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

  

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 

13. 10. 2023. 

ОСВЕЋЕЊЕ ЗЕМЉИШТА ЗА НОВУ ЦРКВУ


Данас на предивни и прекрасни дан Михољдан, 12. октобра 2023. године, када је јесен више личила љету, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, по други пут посјетио је скровито Романијско село Баре у општини Соколац. Прошле 2022. године први пут је Високопреосвећени  посјетио ово село како би се са мјештанима  сусрео, са њима се Богу помолио и пострадалих се молитвено сјетио те договорио градњу цркве Светих безребреника и мученика Косме и Дамјана. Било је то у августу мјесецу 2022. године.


А данас на овај предивни дан Михољдан Високопреосвећени је стигао у село Баре како би осветио земљиште за изградњу нове цркве и побо крст на мјесту будућег олтара. Високопреосвећеном су саслуживали протојереји-ставрофори Илија Чупић и Младен Видаковић и ђакон Урош Билић.
У свом обраћању Високопреосвећени је бесједио о храму (цркви) као о заједничкој кући молитве и пожелио да чим прије поново (по трећи пут) дође и освети темеље храма. Истакао је како смо Богу прињели један мали дио од његовог изобилног давања и то опет Њему посветили да на овом мјесту Храм Божији подигли.

Послије освећења земљишта и побадања крста на мјести будућег олтара уприличина је прва трпеза љубави овим поводом на црквеном земљишту, за вријеме које су се обратили:  Господин Винко Мухаремовић, предсједник Одбора за изградњу светога храма, протојереј-ставрофор Мирослав Вујичић, администратор парохије, Господин Милован Бјелица, начелник општине Соколац, Господин Бојо Гашановић, начелник општине Источни стари град Сарајево. Ка крају свима се обратио и захвалио Високопреосвећени Господин Митрополит Хризостом.

Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.