• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

  

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 

26. 08. 2023.  

СТРУЧНО САВЈЕТОВАЊЕ ВЈЕРОУЧИТЕЉА

Данас је у петак, 25. августа 2023. године, одржана Стручно савјетовање вјероучитеља епархија Дабро-босанске и Захумско-херцеговачке. Савјетовање је одржано у амфитеатру Богословије ''Светог Петра Дабробосанског'' у Фочи (Велечеву) са почетком у 09:30 часова.


Савјетовање је након молитве ''Благословен јеси Христе Боже наш,...'' отворио Високопреосвећени Господин Хризостом, митрополит дабробосански и Предсједник Катихетског одбора епархија у Р.Српској и Ф БиХ-не. Након поздрава учесника семинара и уводних напомена везаних за ово Савјетовање од стране Господина Митрополита, приступило се програмском дијелу Савјетовања.
Први предавач на овом Савјетовању био је протојереј-ставрофор проф. др Владислав Топаловић, архијерејски замјеник и декан ПБФ ''Свети Василије Острошки'' у Фочи. Тема његово излагања гласила је: ''Библијски приступ у васпитању дјеце''.


Други стучни предавач била је Госпођа Мр. Александра Саламандић, специјалиста медицинске психолохије МФ у Фочи. Тема њеног излагања била је:  ''Како препознати проблеме дјеце у одјељењу и како им помоћи?''.


Трећи, такође стручни предавач, био је мр. Александар Миладиновић, из ПА Бања Лука. Тема његовог излагања гласила је:  '' Изазови савременог друштва - ученичко и интернет насиље. 
Четврти предавач био је др. Славољуб Лукић из  РПЗ, Бања лука. Тема  његовог предавања била је:  Брига о дјеци - обавеза и одговорност.


Након сваког излгања вјероучитељи и предавачи дискутовали су, постављали питања и добијали одговоре на постављена питања.
На крају Савјетовање је затворио Високопреосвећени Господин Митрополит који је у свом завршном обраћању рекао:....'' примјетили сте да смо овогодишње савјетовање посветили дјеци - тј. ученицима, тим младим људима, пред које ви излазите и предајете им ријеч божију. То је велика част коју вам је Црква повјерила, али и одговорност. Овим предавањима хтјели смо да вам скренемо пажњу и да водите рачуна о дјеци, ученицима, њиховима не ријетко проблемима. Чули смо данас пуно тога,...... Морате им помоћи, прије свега љубављу и разумјевањем, одговорношу вршите повјерену вам службу учења дјеце. .... Знам, то није нимало лако, али потрудимо се да будемо достојни послања....''

Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.