• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

  

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


09. 04. 2023.                  

ПРАЗНИК ЦВИЈЕТИ У МОКРОМ


Данас на Цвијети, 09. априла 2023. године, на празник улазак Господа Исуса Христа у свети град Јерусалим, Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом служио је свету архијерејску литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Мокром – општина Пале, са почетком у 09:00 часова.


Његовом Високопреосвештенству саслуживали су: протојереји: Никола Ковач, архијерејски намјесник соколачко-паљански и Драган Матић, парох мокрањски те ђакон Владислав Ковач. Прије почетка свете литургије Високопреосвећени митрополит Господин Хризостом освештао је нови иконостас у овом храму, а на крају свете литургије у склопу проповједи Високопреосвећени митрополит је додијелио Златне ордене Светог Петра Митрополита дабробосанског вјерницима заслужним за досадашњу обнову храма.


У бесједи на празник Цвијети Високопреосвећени митрополит Господин Хризостом између осталога је истакао: „...Бог увијек долази човјеку као слици својој, као ономе кога је саздао! Бог љубави долази да спаси човјека и да га учини по благодати једнаким Богу. Будите свети као што је свет Господ Бог ваш! Будите богови по усиновењу!......И зато на данашњи дан прије 2000 година Господ наш Исус Христос дође  у свети град  Јерусалим, а дјеца Јерусалимска дочекаше га с радошћу и пјесмом: благословен који долази у име Господње! Алилуја!.......... Данас Он долази у наша срца, у наше храмове , у наше домове, градове и села. Зато, браћо и сестре,  отворимо Му наша срца да уђе у нас и буде у нама и са нама......... Овај празник не представља само неки историјски догађај кога се ми сјећамо. Не овај и сваки други празник је наш лични доживљај празника, доживљај Бога који воли и спасава човјека......... нека свако од нас данас буде духовни Јерусалим и да Господ уђе у нас као у нови Јерусалим, а ми да га дочекамо и кажемо „благословен који долази у име Господње“ и да га смјестимо у срца наша, да га дочекамо и у тајни Његовог васкрсења када ћемо заједно са Њиме саваскрснути............“.

Ненад Марковић

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.