• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


24. 11. 2022.                   

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ПРИМИО У ПОСЈЕТУ ГОСПОДИНА МЕСУДА ХРБАТА


У палати митрополије у Сарајеву данас је, 24. новембра 2022. године у 12:00 часова, Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом примио је у посјету Господина Месуда Хрбата из Сарајева.
Господин Хрбат осим што је привредник и бизнисмен из Сарајева и  велики добротвор цркве Светог архангела Михаила – старе цркве на Башчаршији у Сарајеву. Прошле 2021. године током радова на рестаурације партера око старе цркве на Башчаршији Господин Хрбат је самоиницијативно дошао и понудио значајну помоћ за уређење партера и читавог комплекса око старе цркве на Башчаршији. За његов прилог Високопреосвећени га је прогласио Великим добротвором старе цркве на Башчаршији.
Високопреосвећени је поздравио Господина Хрбата и пожелио му добродошлицу у палату митрополије. У наставку разговора Високопреосвећени је исказао велику захвалност и поштовање за несебичну подршку и љубав према Српској православној Цркви у Сарајеву, те истакао га као добар примјер у ова ружна времена свеопште несношљивости.
Са своје стране Господин Хрбат је узврато захвалношћу на овом пријему те додао ''да је срећан и Богу благодаран што је био у прилици да може да помогне Црквама (православној и римокатоличкој)  и вјерским заједницама (исламској и јеврејској).'' Истина је да је Господин Хрбат јединствен примјер у Сарајеву по свом нелицемјерном доброчинству у Сарајеву и добар примјер за угледање.

Ненад Марковић

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ 2022. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.