• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


12. 11. 2022.                    

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ СА СТУДЕНТИМА ТЕОЛОГИЈЕ


Данас у четвртак, 10. новембра текуће 2022. године у 13:00 часова, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, посјетио је Богословски факултет ''Светог Василија Острошког'' у Фочи. Испред зграде БФ-та Високопреосвећеног је дочекао и поздравио Високопречасни протојереј-ставрофор проф. др. Владислав Топаловић, декан БФ-та у Фочи са асистентима и студенима теологије из митрополије Дабро-босански. До сусрета је дошло на иницијативу самог Високопреосвећеног Господина Митрополита, који је затражио сусрет са својим студентима и разговор са њима. То се управо данас и остварило.


У разговору са својим студентима Високопреосвећени је поздравио Господина декана, присутне асистенте и студенте. Изразио је своје лично задовољство што може да их све, напокон, види и упозна. '' Осјећао сам потребу да вас и раније упознам и сусретнем, са вама разговарам, али су прилике и околности као и наше обавезе то спријечиле.….Имамо потребу да се што чешће виђамо, сусрећемо и разговарамо…….. Мој апел на вас је да посветите пажњу на све науке које вам се предају, да их савладавате, али у једном ширем и свеобухватном контексту. Ви сте у богословијама и гиманзијама само темељ науке поставили, а сада је вријеме ваше богословске и општекултурне надградње. Зато, апелујем на све вас да се посветите наукама и студирању истих. Такође апелујeм на вас да буде активни чланови Цркве у сваком аспекту…..'' истакао је у разговору Високопреосвећени Митрополит.

Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈA

 

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У СЕПТЕМБРУ И ОКТОБРУ 2022. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.