• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


06. 11. 2022.                    

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ПОСЈЕТИО ФОЧУ


Поводом великих и историјски радова који се изводе у фочанским храмовима: 1. св. оца Николаја архиепископа мириликијског чудотворца и 2. св. оца нашег Саве, првог архиепископа српског, данас је 4. новембра 2022. године у поподневним сатима, у Фочу стигао Високопреосвећени Господин Хризостом, митрополит дабробосански.


Високопреосвећени je прво посјетио храм св. оца Николаја и са свештенством храма, члановима ЦОУО-ра и извођачем радова разговарао о неким недоумицама кад је у питање реконструкција унутрашње фасаде храма и одређених декорација у истима. У задњих мјесец-два дана храм св. оца Николаја генерално се обнавља, односно врши се реконструкција ентеријера. Годинама се осјећала потреба његове реконструкције. Високопреосвећени је тог мјесеца августа  т.г. посјетио овај храм и благословио почетак његове реконструкције.


Друго велико и историјско дјело у Фочи је храм св. Саве, првог архиепископа и просвјетитеља српског. У току су завршни радови  екстерног партера око и испред храма. У самом храму трају припреме за  инсталирање великог полијелеја који је управо стигао из Солуна.

................

Све су то радови које редовно надгледа Високопреосвећени Господин Митрополит. И данас је Високопреосвећени са надзорним органом, старјешином храма и извођачом радова разговарао о детаљима партера, али и о будућем паркингу и прилазним путевима који воде ка храму.


Трећи разлог данашње посјете Његовог Високопреосвештенства Фочи је одлазак ученика петог разреда богословије на њихову ђачку екскурзију у свети град Јерусалим и у света мјеста Израела и Палестине, или како се то колоквијално каже Света земља. Високопреосвећени је матуратнтима пожелио срећно поклоничко путовања и срећан повратак у своју alma mater те их благословио симболичним даром.

 Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈA

 

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У СЕПТЕМБРУ И ОКТОБРУ 2022. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.