• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


27. 08. 2022.

НОВО ЛИЦЕ ЦРКВЕ У МОКРОМ


Црква Успенија Пресвете Богородице у историјском селу Мокром у општини Пале у задњих неколико година трудом и залагањем  њених свештеника протојереја Далибора Стакића и Драгана Матића те добрих и побожних мокрањаца добила је своје ново и прелијепо лице како с поља тако исто и још више изнутра. Све је кренуло 2019. године замјеном кровног покривача и ево 2022. године скором па све је завршено. Оно што треба посебно истакнути јесте чињеница да је црква живописана (фрескописана), затим да је урађен нови иконостас и иконописане нове престоне иконе, нови мермерни патос, итд. Уистину је храм у Мокром нешто сасвим ново у односу на оно што је био прије три године.


Данас је, 26. августа 2022. године, село Мокро и храм у њему посјетио Високопреосвећени Господин Хризостом, митрополит дабробосански, који је изразио своје дивљење и задовољство новим изгледом овог сад прекрасног храма. Након разгледања светог храма Високопреосвећени је са горепоменутим паросима разговарао о даљњим радовима, односно о изградњи Светосавског дома са локалним Музејом (Ризницом), палиоником свијећа, итд. Заједно су дефинисали локације будућих објеката. Високопреосвећени је дао благослов да се крене са припремним радовима – израдом изведбених пројеката, копањем темења, ..итд.

Љетописац РаНиКо   

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ 2022. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.