• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


09.07.2022.

ПОЛАКО, АЛИ СИГУРНО ГРАДИ СЕ МАНАСТИР ТИЛАВА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ


Управо тако. Манастир Тилава у селу Тилава у Источном Новом Сарајеву благословом божијим и молитвама преподобне мати Ангелине српске гради се полагано, али сигурно. Гради се у славу Божију и у помен преподобне мати Ангелине српске, посебном бригом и подкровитељством Његовог Високопреосвештенства Господина Хризостома, митрополита дабробосанског. Гради се у ова веома тешка времена пандемије и економске кризе. Али, ваљда тако и треба да буде – да Богу дарујемо од наших потреба, а не од наших сувишака и то онда када је најтеже.


Ово је први манастир Српске православне цркве који се гради у ужем подручју града Источно Сарајево у предивном и препитомом селу Тилава у Источном Новом Сарајеву, које се попут птичије гнијездо савило испод Требевића. Манастир Телава, ако Бог да, биће кандило вјере сарајевских Срба, али и захвалности свима онима који су вјековима живјели и горјели православном вјером и молитвом, који су толико добра дали својој Цркви и свом Роду Српском у Сарајеву и шире.

Управо то је инспирисало Високопреосвећеног Господина Хризостома, митрополита дабробосанског, који је већ својом првом посјетом овом селу и храму који је био у изградњи рекао ''овдје би требао бити манастир, ово је предивно мјесто за манастир''. И тако и би. Манастир се гради.


Данас је, 8. јула 2022. године, Високопреосвећени митрополит Хризостом обишао градилиште конака манастира Тилаве и сагледао непосредне потребе које треба предузети у циљу унапређења градилишта и саме градње како цркве тако и конака.

Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

 

 

 

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ 2022. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.