• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


30.05.2022.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У СТОГУ КОД ЗАВИДОВИЋА


Данас, 29. маја 2022. године, у шесту недељу по Васкрсу, која се још назива и недеља слијепога, Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом посјетио је Стог, мјесто у близини Завидовића. Високопреосвећени митрополит је у храму Светог великомученика Георгија служио свету архијерејску литургију са почетком у 09:30 часова, а саслуживали су му: протојереј-ставрофор Зоран Живковић, протојереј Далибор Стакић и ђакон Будимир Гардовић.


Његово Високопреосвештенство митрополит у тематској бесједи истакао: „.... .можда не можемо нашим физичким пчима видјети, али можемо духом осјетити да Бог сваки дан, сваки, час, увијек и непрестано чини чуда у нашој људској природи, тако исто и свуда око нас. Бог непрестано дјела и ствара, обнавља цијелу природу. Тако и нас обнавља Духом Светим, својом божанском енаргијом и даје нам снагу и благодат да и ми будемо Његови сарадници, садјелатници........... Најважније је, браћо и сестре, у опису овог чуда којег Господ учини да разумијемо да је Господ својом пљувачком замијесио прах земаљски том чудесном  смјесом помазао очну дупљу слијепом од рођења. Бог обнавља оно своје прво стварање човјека. Очињи вид је оно најбитније у људском битисању. Данас то Господ показује чинећи чудо над слијепим човјеком.....  Бог сазда човјека и учини га сликом својом, учини га савршеним и без недостатака. Данас Бог благодатном богочовјечанском, својом божанском моћи и енергијом отвори очи слијепоме од рођења и учини га Његовим свједоком међу људима,....  Господ о сваком бићу брине и стара се да човјек, Његова слика и прилика, буде човјек по слици Његовој без мана и недостатака и да као такав буде достојан Бога....... Браћо и сестре, све оно што имамо и добијамо и што јесмо је божији благослов, и божије давање. Зато  будемо увијек Богу благодарни за све оно што нам Господ даје да би могли да живимо и да славимо васркслога Христа...........“.

Ненад Марковић

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У МАЈУ, ЈУНУ И ЈУЛУ 2022. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.