• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


10.04.2022.

ОДРЖАНО ЕПАРХИЈСКО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ВЈЕРОНАУКЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ


У Основној школи „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву, у суботу 09. априла 2022. године, одржано је епархијско такмичење за ученике вјеронауке са подручја митрополије Дабробосанске. Такмичили су се ђаци из укупно 17 општина наше митрополије. Вјероучитељи који су организовали такмичење, као школа домаћин, били су господин Милош Драшковић и господин Небојша Коларић. Они су се поред гостопримства и хришћанске љубазности, побринули и да вјероучитељима и ђацима изложе неколико ријечи о историјату школе „Свети Сава“ и споменику страдалој српској дјеци из претходно Одбрамбено-отаџбинског рата који се налази испред непосредног улаза у школу.

Такмичење је протекло у савршеном реду а сви ђаци су показали завидан ниво знања. Након официјалног дијела, услиједило је дружење и упознавање ученика међу собом, а вјероучитељи су изложили резултате на увид јавности. Првих пет мјеста награђено је захвалницом и пригодном наградом, а остала мјеста су добила награде за учешће на такмичењу.

Побједник на овогодишњем такмичењу био је Стефан Витомир из Хан Пијеска, чији је вјероучитељ протојереј-ставрофор Бранко Брежанчић, друго мјесто заузео је Огњен Мојовић из Пала, вјероучитељице Александре Срдановић, треће мјесто је Ана Симанић из Војковића, вјероучитељице Драгане Ковач, четврто мјесто је припало Ани Млађеновић из Сребренице, вјероучитељице Данијеле Млађеновић, док је пето мјесто заузео Мијат Церовић из Рудог, вјероучитељице Славице Шимшић.

Отац Младен Дробњак, кординатор за вјеронауку у митрополији дабробосанској, се на крају окупљања поново обратио свим ученицима, вјероучитељима-организаторима такмичења, као и директорици школе и захвалио им се на одлично организованом и обављеном задатку. Директорици, госпођи Жељки Топалић је уручена и икона Светога Саве на дар, у знак захвалности и велике помоћи у спровођењу такмичења.

На крају, остаје да се још једном захвалимо свима који су примили дјелатно учешће у процесу овога такмичења, почевши од директора школе „Свети Сава“, запослених у тој јавној установи, вјероучитеља-домаћина, свештеника Младена Дробњака, као и свих осталих вјероучитеља који су примили учешће на такмичењу и који су марљиво припремали дјецу. На посљетку, највећу захвалност за приљежно учење дугујемо нашој дјеци, малим светосавцима, али великим зналцима, и надамо се да их очекује још пуно успјеха у даљем школовању и будућности.

свештеник Дејан Ђуричић

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ 2021. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.