• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


19.02.2022.

У САРАЈЕВУ ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ЕУО-ра И ЕПАРХИЈСКОГ  САВЈЕТА  (у Пленуму)


Данас у суботу, 19. фебруара 2022. године, одржана је редовна годишња сједница (у пленуму) ЕУО-ра и Епархијског савјета митрополије Дабро-босанске. Сједница је одржана у палати митрополије у Сарајеву, са почетком у 10:00 часова, а под предсједањем Његовог Високопреосвештенства митрополита дабробосанског Господина Хризостома.
Након молитве Царју небесниј,…. и поздравне ријечи Господина митрополита, отпочео је радни дио пленума. Прво је усвојен Дневни ред, а потом је Господин Мирко Пандуревић, потпредсједник Епархијског савјета, поздравио ово засједање Епархијски савјет. У наставку, Високопреосвећени је поднио извјештај о стању у Епархији, које је оцјенио релативно добрим и изразио наду да ће стање из године у годину бивати све боље и боље. Потребно је што више радити и рјешавати проблеме који јесу и који ће се појавити у периоду који је пред нама.


Пленум је једногласно усвоијо извјештај Комисије ЕУО-ра  о пословању ЕУО-ра у 2021. години. У саставу извјештаја садржан је и приказан завршни рачун ЕУО-ра за 2021. годину. У наставку предложен је и усвојен буџет ЕУО-ра за 2022. годину.
По истом моделу  саслушан је и усвојен извјештај Комисије ЕУО-ра о прегледу пословања Канцеларије митрополије Дабро-босанске у Сарајеву за 2021. годину. Саслушавши извјештај и објашњење одређених ставки Пленум је једногласно усвојио извјештај и завршни рачун Канцеларије митрополије у Сарајеву за 2021. године. У наставку усвојен је и буџет Канцеларије за 2022. годину.
На крају засједања закључено је да је пословање ЕУО-ра у Сокоцу и Канцеларије митрополије у Сарајеву у протеклој 2021. години било добро и успјешно на опште задовољство свих присутни чланова пленума.

Ненад Марковић

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ 2021. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.