• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


07.02.2022.

КОНСТИТУИСАН НОВИ ГРАЂЕВИНСКИ ОДБОРА ЗА НАСТАВАК И  ЗАВРШЕТАК  ГРАДЊЕ ХРАМА СВЕТОГ САВЕ У ФОЧИ


Храм Светог Саве у Фочи је један од највећих храмова наше Цркве на просторима Републике Српске и БиХ-не. Идеја о изградњи величанственог храма Светог Саве у Фочи је веома стара, али се конкретизовало 90-их година 20-ог вијека, а почела се реализоватим почетком 20-тог вијека. Задњих 3-4 године радови су интензивирани како на уређењу ентеријера, а ове 2022. године приоритет је уређење екстеријера овог величанственог храма. Обзиром да је ранији Грађевински одбор из 2010. године престао да функционише, данас је, 07. фебруара 2022. године са почетком у 10:30 часова, одржано конституисање новог Грађевинског одбора који треба да приведе и заокружи завршне радове око и на храму Светог Саве у Фочи. Радна и конститутивна сједница Грађевинског одбора одржана је у Управној згради  Богословије у Фочи, а на позив Његовог Високопреосвештенства Господина Хризостома, митрополита дабробосанског.  


На састанку је једногласно за предсједника Грађевинског одбора изабран Господин Миливоје Вилотић из Фоче, а за потпредсједника Господин Милан Вукадиновић, начелник општине Фоча. За секретара Г.О-ра изабран је јереј Ранко Ковач. За књиговођу-благајника изабран је Господин Огњен Березовски. Састанку је присуствовао и  Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом, те чланови Г.О-ра: јереј Душан Андрић, старјешина храма Светог Саве, јереј Ранко Ковач, те Господин Миливоје Вилотић, Господин Милан Вукадиновић, Господин Ранко Поповић, Господин Зоран Мићевић, Господин Огњен Березовски, Госпођа Оливера Елез и Госпођа Ружа Стојановић. Из оправданих разлога сједници нису присутвовали чланови Саво Миловановић и Господин Вељко Голијанин.
Чланови Грађевинског одбора су, између осталог, дискутовали о досадашњим радовима на изградњи храма Светог Саве и изразили захвалност свима који су се потрудили да храм буде у садашњој сутуацији. Посебно су у епицентар својих овогодишњих интересовања поставили партерно уређење екстеријера храма, те завршним радовима унутрашњости храма.

Ненад Марковић

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ 2021. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.