• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


24.10.2021.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У БРАНКОВИЋИМА КОД РОГАТИЦЕ


Данас, 24. октобра 2021. године, у 18. недјељу по духовима, посвећену светим оцима Седмог (7.) васељенског сабора те дану успомене св. ап. Филипа и св. Теофана Начертанаго Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом посјетио је село Бранковићи код Рогатице и у храму Сабора срба светитеља служио свету архијерејску литургију и проповједао ријеч божију.


Високопреосвећеном Господину Митрополиту саслуживали су: протојереј Драгиша Симић, парох чајнички, јереј Милош Јањић, проф. приправник из Фоче и ђакон  Угљеша Скоко из Чајнича. Након свете литургије одржан је помен добровољцима Првог свјетског рата, борцима Другог свјетског рата, цивилним жртама Другог свјетског рата и погинулим борима и цивилним жртама рата 1992-1995. године.


Послије трпезе љубави приготовљене за све сабране на овом литургијском сабрању Високопреосвећени је посјетио Борике како би видио изведене реконструкцијске радове у парохијском храму св. ап. Петра и Павла и друге радове изведене у току љета текуће 2021. године.
У бесједи на јеванђелску тему ''Не бој се, од сада ћеш људе ловити'' Високопреосвећени је истакао и казао '' …….. Господ охрабрује светог апостола Петра, који је мало раније препознао своју слабост, грјешност и недостојност да буде близу Учитеља и молио Га да иде од њега, јер Га није достојан. Учитељ  препознаје срце и душу Петрову и каже му да се смири, да се не боји што одмах није послушао учитеља и саопштава му једну за њега нову стварност. Заправо, Господ жели да каже Петру да није сада важно ловљење риба, није важан риболов, јер Он, њихов Учитељ и Спаситељ није дошао због тога, већ је дошао да спаси сваког човјека из мора грјеховнога. Обични галилејски рибари које предводи Петар и који прате Спаситеља, слушају науку Његову, гле, постају ЛОВЦИ ЉУДИ! Ловци који ће промјенити свијет ………. Иако је Господ употребио ову сликовиту и алегоријску синтагму  ''од сада ћеш људе ловити'' Он мисли примарно на  лов спасења, лов којим ће се сви народи свијета спасти и постати заједничари у Богочовјечанству Христа Господа………''

Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У АВГУСТУ,СЕПТЕМБРУ,ОКТОБРУ 2021. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.