• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


19.06.2021.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У ЗАВИДОВИЋИМА И МАНАСТИРУ ВОЗУЋИЦИ

            Данас је, 17. јуна 2021. године у поподневним сатима, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, посјетио Завидовиће и манастир Пресвете Тројице (Возућицу) код Возуће.  Циљ  ове митрополитове посјете  је активирање почетак припреме манастира Возућице за све-епархијски Сабор свештеномученика дабробосанских, који ће се ове године Благости господње одржати управо у манастиру Возућици, у суботу по Петровдану, 17. јула.


На приједлог Његовог Високопреосвештенства митрополита дабробосанског  Господина Хризостома Свети архијерејски синод је одлучио и дозволио да се прослављање свештеномученика митрополије дабробосанске  умјесто 11. прослављају 17. јула, односно сваке године у Суботу по Петровдану. Тиме су уклоњене одређене сметње које су објективно постојале у свечаном прослављању свештеномученика дабробосанских.


У разговору са управом парохије завидовићке и администратором парохија стошке и возућке протојерејом-ставрофором Зораном Живковићем  Високопреосвећени је дефинисао следеће:
да се поступи према ранијем распису митрополита;  да се одмах приступи припремама на терену код манастира Возуће са посебним акцентом да се са општинском влашћу ријеши питање санација прилазног пута од Возуће до манастира Возућице; да се у припрему и организацију Сабора укључе све свештеници архијерејског намјесништва  травничко-зеничког, ... итд..
На крају, треба истаћи задовољство које је исказао Високопреосвећени Господин Митрополит општим стањем у и око манастира Возућице.

Ненад Марковић                 

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У МАРТУ, АПРИЛУ И МАЈУ 2021. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.