• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


17.04.2021.

ИСПОВЈЕСТ И ЗАЈЕДНИЧКО ПРИЧЕШЋЕ  СВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИЈЕ ДАБРО-БОСАНСКЕ


Обичај је и вишегодишња пракса у нашој Цркви, барем у већини епархија, да се током великог и часног поста одржи заједничка исповјест и причешће парохијског свештенства и монаштва. Одлуком и благословом Његовог Високопреосвештенства митрополита дабробосанског Господина Хризостома данас у Суботу, 17. априла 2021. године исповјест и заједничко причешћивање парохијског свештенства митрополије Дабро-босанске одржано је по архијерејским намјесништвима и то: 1) у храму Преображења Господњег у Пофалићима, Новом Сарајево, за свештенство арх. намјесништва Сарајевског; 2) у храму Пресвете Богородице у Бугојну за свештенство арх. намјесништва травничко-зеничког; 3) у храму Пресвете Богородице у Палама за свештенство арх. намјесништва соколачко-паљанског; 4) у храму св. Николаја у Фочи за арх. намјесништво србинско; 5) у храму св. оца Николаја у Милићима, за арх. намјесништво сребреничко-подринско и 6) у храму св. ап. Петра и Павла у Рудом за арх. намјесништво  вишеградско-горажданско. Раније, 10. априла текуће године обављена је света тајна покајања и исповјести за свештеномонаштво и монаштво наше Митрополије у манастиру Сасе.


Његово Високопреосвештенство митрополит Господин Хризостом началствовао  је сабрању архијерејског намјесништва Сарајевског служећи свету архијерејскоу литургији у храму Преображења Господњег у Пофалићима, Ново Сарајево. Високопреосвећеном су саслуживали протојереји-ставрофори: Владислав Топаловић, Чедо Ђуреиновић, Владимир Ступар, јереј Дарко Даниловић и ђакон Будимир Гардовић. Духовник и исповједник свештенства арх. намјесништва Сарајевског био је протојереј-ставрофор Саво Брадоњић из Рудог. Бесједу о светој тајни покајања и исповјести произнио је протојереј-ставрофор Владимир Ступар.


На крају свете литургије Високопреосвећени је поздравио часно свештенство и пожелио да им  света тајна покајања и причешћа буду на спасење те да у радости, здрављу и весељу дочекају и прославе  свијетло Христово васкрсење.                    

Љетописац РаНиКо

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У МАРТУ, АПРИЛУ И МАЈУ 2021. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.