• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.


17.11.2020.

ОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉИ НОВОГ ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У БИЈЕЛОМ БРДУ КОД РУДОГ

..................
На дан успомене Светог великомученика Димитрија, 8. новембра текуће 2020. године, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, посјетио је село Бијело Брдо у општини Рудо и освештао новоподигнуте темеље парохијског дома. Високопреосвећени је стигао из Фоче гдје је претходно служио свету архијерејску литургију.  Село Бијело Брдо има двије цркве (храма) – стари и нови Преподобне мати Параскеве и братску (црквену) кућу, али не и парохијски дом из разлога што су сви свештеници живјели у Штрбцима. Заправо, Бијело Брдо раније је било саставни дио парохије штрбачке. Блажене успомене митрополит Владислав (Митровић) од парохије штрбачке формирао је двије парохије: бјелобрдску и штрбачку и поставио парохе на исте, али су они наставили да живе у парохијском дому у Штрбцима. Тако је остало и за вријеме митрополита Николаја. Доласком на митрополију Дабро-босанску Високопреосвећени Господин Хризостом одмах је затражио да се гради парохијски дом  парохије Бјелобрдске. И ево, ове 2020. године благости Господње,  отпоче се градити нови парохијски дом темеље којег ево данас освешта Господин Митрополит Хризостом.


Обраћајући се сабраним парохијанима Бјелобрдске парохије Високопреосвећени честитао  им је почетак ове градње и пожелио да се започето чим прије и заврши. ''Велики је ово и историјски подухват, браћо и сестре. Ријетко се граде парохијски домови. Ево, ви послије толико година благословом Божијим и нашим молитвама започесте ово велико дјело. Посебно желим истаћи велики значај да у вашем селу и овдје поред ових предивних цркава имате свог пароха који ће живјети и радити овдје међу вама и са вама. Права је штета да раније није подигнут овај парохијски дом. Нека је са срећом и божијим благословом'' – истакао је Високопреосвећени Господин Митрополит.

Љетописац РаНиКо 

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.