• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


06.10.2020.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У СКЕЛАНИМА


Данас у суботу, 3. октобра (20.септембра) 2020. године на дан успомене свештеномученика Евстатија Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, посјетио је многострадално Скелане на Дрини у општини Сребреница како би освештао новоподигнути парохијски дом и благословио попрсје покојног јереја Бобана Лазаревића, пароха скеланског, који би убијен у рату 1992. године. Данас су Скелане блистали не само на јарком октобарском сунцу већ и од захвалности Богу да је ова у рату уништена парохија  успјела да се опорави, да подигне велељепну цркву св. ап. Петра и Павла, а од 2015. године до данас подигне и нов парохијски дом и споменик захвалности свом свештенику пок. Бобану Лазаревићу.

Иако је за кратко био парох скелански он је својим парохијским активизмом освојио срца и душе својих парохијана. На крају, кад је било најтеже 1992. године, кад је требало бранити голе животе својих парохијана он је стао испред њих да их заштити. У тој борби иако ненаоружан, већ као свештеник, убијен је 1992. године као једна од првих жртава Сребренице. Споменик његовој људској храбрости и свештеничкој одважности вјечно ће потсјећати на његово велико и јуначко дјело. Својим живљењем и страдањем следио је свог великог претка свештеномученика Патра Лазаревића, пароха козлучког, којег аустроугарска војска објеси у Тузли 1915. године.

Љетописац РаНиКо

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.