• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


16.09.2020.

ОРДЕН СВЕТОГ ПЕТРА ДАБРОБОСАНСКОГ ЗАСЛУЖНИМ ГРАЂАНИМА ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА


Данас у сриједу, 16. септембра 2020. године тачно у 12:00 часова, у навечерје дана успомене свештеномученика Петра митрополита дабробосанског, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, одликовао је ЗЛАТНИМ и СРЕБРЕНИМ  Орденом Светог Петра дабробосанског: Господина Ненада Вуковића, градоначелника Источног Сарајева; Господина Љубишу Ћосића, начелника општине Источно Ново Сарајево; Господина Маринка Божовића, начелника општине Источна Илиџа; Господина Драгана Остојића, привредника из Источног Новог Сарајева; Господина Жељка Пржуља, инж. грађевинарстава из Источног Сарајева; Господина Славка Настића, проф. у пензији из Сарајева;  Господина др Милана Пејића из Источног Новог Сарајева; Господина проф. др Славка Ждрала из Источне Илиџе и Господина др Ратомира Голијанина из Источне Илиџе. Због болести додјели ордена није присуствовао проф. Славко Настић. У име његово златни орден је преузео протојереј-ставрофор Чедомир Ђелмо, парох новосарајевски.

...................
Поздрављајући лауреате Високопреосвећени Господин Митрополит је истакао њихов рад и допринос у животу Српског народа и Цркве у Источном Сарајеву, њихове велике доприносе  у духовној и црквеној обнови наше Цркве у Митрополији дабробосанској, а посебно у Источном Сарајеву. Пожелио им је да буду поносни на чињеницу да су одликовани ОРДЕНОМ Светог Петра, митрополита дабробосанског, који је цијелог себе и сав свој живот дао за  Српски народ Сарајева и цијеле наше митрополије.
У име одликованих Митрополита је поздравио и захвалио му се за ова висока одликовања Господин Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.

'Љетописац РаНиКо

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

................

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У МАЈУ, ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.