• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


20.08.2020.

ПРЕОБРАЖЕЊЕ У НОВОМ САРАЈЕВУ - ПОФАЛИЋИМА


Велики празник Преображења Господа нашег Исуса Христа је истовремено и крсна слава јединственог храма у Новом Сарајеву-Пофалићима. Управу су и велики  Господњи празник и крсна слава храма и ове 2020. године благости Господње величанствено и молитвено прослављени. Прослављање је почело служењем великог празничног вечерња. Вечерње је служио Високопреосвећени Господин Хризостом уз саслужење: протојереја-ставрофора Чеде Ђуреиновића, протонамјесника Бојана Зекића, јереја Душка Лаловића,   јереја Немање Ђуреиновића и ђакона Будимира Гардовића.


Данас на сам дан празника свету архијерејску литургију служио је Високопреосвећени Господин Хризостом, митрополит дабробосански уз саслужење: протојереја-ставрофора Чеде Ђуреиновића и Ранка Билинца; протојереја: Милорада Милинковића, Миљана Рађеновића, Младена Микавице, протонамјесника Младена Дробњака и ђакона Будимира Гардовића.

На крају свете архијерејске литургије благословљени су славско кољиво и славски колач те плодови винограда - грожђе. У наставку славља одржана је трократна литија  око светог храма.
У бесједана на празничном вечерњу и на данашњој  светој лирургији   на празничну тему Тајна Христовог преображења Високопреосвећени је истакао историјат празника и његов значај за наше спасење,....'' а то је наше непрестано преображавање у тајни Христовог преображења. Господ нам је у тајни свог преображења не само показао своју божанску славу, већ нам је показао која је граница нашег уподобљавања Њему, нашег непрестаног преображавња у Христу Господу..........''.


Истовремено је честитао крсну славу храма  и позвао све да обратимо пажњу на нашу заштиту од заразе  вируса короне, која је ''као што видимо и читамо опасна болест која хара шором свијета, која сваки дан односи хиљаде живота.........! Водимо рачуна да ми, не дао Бог, индиректно или ненамјерно будемо узрочници нечије невоља, болести и смрти. Господ нам је да све што је потребно занаше спасење. Дао нам је Себе-самога! Али, прије свега знајмо дао нам је УМ, РАЗУМ да можемо и морамо одговорно и компетентно о свему резоновати, све разумјети и доносити разумне одлуке.....''.

Љетописац РаНиКо

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У МАЈУ, ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.