• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


10.08.2020.

ЧЛАНИЦЕ КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА НА САСТАНКУ КОД МИТРОПОЛИТА ХРИЗОСТОМА


На позив Високопреосвећеног митрополита дабробосанског Господина Хризостома данас су се, 10. августа 2020. године,  предсједнице КСС-ра са својим пратњама  окупиле на састанак са Високопреосвећеним митрополитом у палати митрополије у Сарајеву. Био је ово први радни састанак Високопреосвећеног митрополита са чланицама Кола српских сестара. И као што је он сам казао у свом поздравном говору ''желио је да их упозна, са њима разговара и направи стратегију за обнову рада КСС-ра на нивоу митрополије''. Састанку су присуствовале предсједнице КСС-ра из: Сарајева –Госпођа Бован Весна, Пала- Госпођа Нешковић Љиљана,  Сокоца – Скоко Мира, Источног Старог града Сарајева (Хреше) – Госпођа Гошић Мира, Власенице –Госпођа Петровић Јагода, Чајнича – Госпођа Ђалић Драгиња, Сребренице – Јеремић Зорица, представнице Братунца у име предсједнице Госпође Гогић Славојке. Састанку није присутвовала преставница из Рудог.
Након представљања и презентације организације појединих кола и досадашњег њиховог рада Високопреосвећени је предложио да се оснује Коло српских сестара на нивоу Митрополије. Начелно је усвојена ова одлука, али је одлучено да се одржи Скупштина КСС-ра митрополије Дабро-босанске. Скупштина Митрополијског КСС-ра  одржаће се 4. октобра текуће 2020. године у Сокоцу. До тада дужност привременог предсједника КСС-ра митрополије Дабро-босанске и координатора данас представљених КСС-ра  обављаће   Госпођа Скоко Мира, предсједница  КСС-ра из Сокоца. За њене помоћнице изабране су Госпође Нешковић Љиљана из Пала и Госпођа Петровић Јагода из Власенице. За секретара КСС-ра митрополије Дабро-босанске изабрана је  Госпођа Јеремић Зорица из Сребренице.
На крају данашњег сусрета и договора Високопреосвећени Господин Митрополит захвалио је сестрама на доласку, труду и раду и позвао их ''да поставимо нови почетак нашег заједничког постојања и дјеловања''.

Љетописац РаНиКо

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У МАЈУ, ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.