• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


23.07.2020.

У ВИСОКОМ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА


У уторак 21 јула, у Високом је свечано обиљежена крсна слава храма Светог великомученика Прокопија. Храм који је изграђен 1857. године и који се сматра за један од најстарих на подручју централне Босне.


Уз присуство вјерника из Високог и свих крајева Босне и Херцеговине и Репубилке Српске, служена је  света литургија са почетком у 10:00 часова. Литургију је служио протојереј-ставрофор Миомир Зекић уз саслужење протојереја-ставрофора Миломира Ковача, протојереја Милорада Вујића и јереја Дарка Даниловића. Кумови овогодишње славе су били породица Шаренац који нажалост из објективних разлога нису могли из Њемачке доћи у Високо на крсну славу, али су упутили поздраве и наљепше жеље.


Отац Милорад Вујић је на проповједи говорио о значају празника Светог великомученика Прокопија, док је протојереј Миљан Рађеновић администратор височке парохије зажелио свима присутнима сретну  славу  те говорио о обнови  храма наглашавајући свесрдну и неизмјерну помоћ Његовог Високопреосвештенства Митрополита Дабробосанског Господина Г. Хризостома који се највише залагао за обнову височког храма. Након свете литургије учињен је трократни опход око храма и преломљен славски колач. За кума славе следеће године јавио се Гоподин Слободан Ковачевић.

У 12:00 часова у сали Светосавског дома послужена је трпеза љубави, присуствовали су министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић, затим министар МУП-а ЗЕ-ДО кантона Даријо Пекић, градоначелница Високог Амра Бабић,  главни  имам  Исламске заједнице Високо  Мидхат еф Чакалович, директор Медресе "Осман еф Реџовић" Џенан Ханџић, итд...

Протојереј Миљан Рађеновић

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

..................

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У МАЈУ, ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.