• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


18.06.2020.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ПРИМИО У АУДИЈЕНЦИЈУ МИНИСТРА ЛУЧИЋА

................
Данас је, 17. јуна 2020. године у 11:00 часова Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, примио у аудијенцију новоизабраног државног министра  Министарства за људска права и избјеглице БиХ-не Господина Лучић Милоша. У пратњи Господина Министра били су и његови сарадници Господин Младен Божовић и Господин Желимир Лалић.

У отвореноме и пријатном разговору Високопреосвећени је, прије свега, Господину Лучићу честитао избор и пожелио му да посао који је преузео успјешно и одговорно води и обавља. У наставку разговарало се о потреби бављења људским правима која су до максимума угрожена у БиХ-ни. Посебно је било ријечи о кршењу људских права прогнаних и исељених у подручју Федерације БиХ-не у којој су права Српског народа у потпуности погажена. Истовремено права хрвата и бошњака у Р.Српској се поштују и примјењују према попису становника прије избијања рата 1992. године. Изражена је потреба што тјешње сарадње овог ресорног министарства са Црквама и вјерским заједницама.
Битно је овом приликом истаћи да претхони ресорни државни министар овог Министарства Госпођа Семиха Боровац, није посјетила Митрополита нити било чим показала поштовање према институцији Митрополије. Овим поступком је управо потврдила постојање сегрегације у самом Министарству кад су у питању Цркве и вјерске заједнице и испољила религијску нетолеранцију према Српској православној Цркви и Дабро-босанској митрополији.

Љетописац РаНиКо

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У МАЈУ, ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2019. г.