• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


23.04.2020.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ НА ЈАХОРИНИ


Дивна и гиздава гора Јахорина ових смутних и коронавирусних дана премда сунцем обасјна без  уобичајено много посјетилаца тужно и жалосно изгледа. Али, и поред те туге она је опет јединствена и прекрасна. Она као гора Завјета – Синај увијек нешто поручује, али још више даје. А то што даје је ЗДРАВЉЕ!  Има се утисак да свако удисање јахоринског ваздуха крв кисеоником максимално богати и освејжава. Уистину величанствен здравствени ефекат и доживљај.
У току седам дана, од 16. до 23. априла ове године,  ову нашу љепотицу два пута је посјетио Високопреосвећени митрополит дабробосански Господин Хризостом. Први пут било је то на Велики четвртак, 16. априла и ево данас у четвртак свијетле седмице, 23. априла. 

Осим личних разлога да изађе на ваздух  из наметнутог заточења изолације Високопреосвећени је посјетио Јахорину како би покренуо радове на изградњи храма Светог Василија Великог. Наиме, прошле 2019. године урађено је много, али већи дио послова остао је да се уради у току ове 2020. године. Данас је договорено да се, ако Бог да,  у другој половини маја мјесеца ове године освете урађени темељи и одмах затим  да се крене са зидањем храма. Разумије се да се мора води рачуна и о свим аспектима пандемије коронавируса која је задала не мале проблеме Јахорини.

Љетописац РаНиКо 

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ; ФЕБРУАРУ И МАРТУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.