• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


18.02.2020.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У МАНАСТИРУ ДОБРУНУ

Данас, 16. фебруара 2020. године у недељу Блудног сина, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит  дабробосански, служио је свету архијерејску литургију и проповједао ријеч Божију, а уз саслужење архимандрита Јована (Гардовића), синђела Михајла (Боровића), протојереја-ставрофора Драгана Вукотића, јереја Милоша Јањића те ђакона: Будимира Гардовића и Драгана Јовића.


У току свете литургије Високопреосвећени је рукоположио у чин свештеника ђакона Драгана Јовића.


У бесједи на тему Покајања развратног сина Високопреосвећени Господин Митрополит скренуо је пажњу слушаоцима на онај дио спаситељеве приче о покајању развратног или блудног сина и о љубави и милости његовог оца. ''...... Поента ове Спаситељеве приче није у развратности млађег сина, као што се то у већи случајева истиче и наглашава,  већ у његовом размишљању о себи и својим дјелима, у размишљању шта да чини како да промјени своју тешку ситуацију. И потпуно благодатно размишља: вратићу се оцу своме и рећи ћу му да сам сагрјешио,  не само према њему већ и пред Небом,  и да није достојан да се назове сином његовим. Како је ово охрабрујуће, браћо и сестре, када чујемо и спознајемо!........... Бог никог, па ни највећег грешника, не оставља и не напушта. Он му увијек отвара пут покајања. Важно је да то свако од нас осјети и препозна. ............... Љубав очева је задивљујућа. Он се само радује и весели јер његов изгубљени син се нађе, као она изгубљена овца. Он, који убијен гријехом би мртав оживе. То су разлози његове радости и весеља......... То мора бити и разлог наше радости јер знамо да се и Отац наш небески  радује нашем покајању и весели се нашем духовном васкрсењу..

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ; ФЕБРУАРУ И МАРТУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.