• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


27.01.2020.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У БРАТУНЦУ


Данас, 26. јануара 2020. године,  у Недјељу по Богојављању, односно 32. недјељу по Духовима, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митроплит дабробосански, посјетио је Братунац и служио свету архијерејску литургију у братуначком храму Упенија Пресвете Богородице. Са Високопреосвећеним Господином Митрополитом саслуживали су: игуман Методије (Петричевић), протојереј-ставрофор Младен Видаковић и ђакон Будимир Гардовић.
У бесједи на јеванђелску тему Почетак проповједи Господа Исуса Христа (Мт. 4,17) Митрополит је истакао и казао ''.......... Господ наставља ону снажну и потресну проповјед Светог пророка и претече Јована 'ПОКАЈТЕ СЕ, ЈЕР СЕ ПРИБЛИЖИЛО ЦАРСТВО НЕБЕСКО.' Од ове проповједи уплашио се сав Јерусалим и крену ка Јовану на ријеци Јордану како би не само видјели чудног пророка Јована већ да чују његову проповјед. 'Царство небеско' је била непознаница за Јеврејски народ, као и исповједање гријеха и погружење у ријеци Јордану. Они су очекивали Месију који ће их ослободити грчко-римског јарма, а гле сад чују глас вапијућег у пустињи који их позива на покајање,  јер се приближило Царство небеско! .................Ту исту проповјед наставља сам Господ Исус Христос у Капернауму и у Галилеји многобожачкој, у земљи Завулоновој и Нефталимовој, а пошто чу да је Ирод ставвио Јована пророка у тамницу гдје ће га и погубити. Иста и снажна проповјед о промјени начина размишљања, а то изворно значи грчка ријеч метаноите, је проповјед која је промјенила не само човјека слушаоа, већ читав свијет. Без покајања нема промјене, нема ни заједнице са Христом Господом, који и јесте то Царство Небеско! Да, Он је сам то Царство Небеско које треба да иштемо од Оца нашег Небеског, а све друго ће нам се дати..........''.


Високопреосвећени је пожелио срећну Нову 2020. годину свима и потсјетио их на сутрашњи велики дан и српску славу Светитеља Саву и пожелио да га дочекају и прославе на најбољи могући начин.

Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

.................

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ; ФЕБРУАРУ И МАРТУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.