• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


27.01.2020.

У САРАЈЕВУ ЗАВРШЕНА МОЛИТВЕНА ОСМИНА ЗА ЈЕДИНСТВО ХРИШЋАНА


Вечерас је, 25. јануара 2020. године са почетком у 18:00 часова  у Саборној цркви у Сарајеву завршена  овогодишња молитвена осмина за јединство хришћана, која је почела 18. јануара о.г.  у катедрали срца Исусова у Сарајеву. Вечерашњем молитвеном сабрању началствовао је Високопреосвећени митрополит Господин Хризостом уз саслужење : протојереја-ставрофора проф. др.  Владислава Топаловића, протојереја-ставрофора Чедомира Ђелме, протојереја Велимира Дивљановића, јереја Дејана Бакмаза и ђакона Будимира Гардовића.


Бесједу је, као што је то већ уобичајено, одржао је Његова Узоритост кардинал Господин Винко Пуљић (говор можете прочитати овде кликом на линк). Иначе, овогодишњој молитвеној осмини присутвовао је и Његова Екселенција монсињор Луиђи Пецуто нунције Свете столице у Сарајеву и многобројни  вјерници наше  СП Цркве и римокатоличке  Цркве.


На крају овогодишње молитвене осмине присутнима се обратио домаћин  Високопреосвећени Господин Хризостом које се захвалио Његовој Узоритости кардиналу Пуљићу и Његовој Екселенцији Монсињору Пецуту на вечерашњем заједничком мољењу, на љубави и добром примјеру који показују.  У наставку је поздравио све присутне свештенике и римокатоличке свећенике, редовнике и редовнице и све присутне и истакао значај нашег заједничког мољења и свејдочења Христа Господа у овом граду и овом народу. ''Ми морамо бити Његови - Христови свједоци  овдје и сада'' истакао је Вископреосвећени и додао '' у својој првосвештеничкој молитви Господ се посебно моли за јединство Цркве Његове. Он нам изричито заповједа да будемо једно као што су Он и Отац његов једно. Тако и ми хрићани православни и римокатолици и поред свих наших разлика, а који вјерујемо у Њега Васкрслога и Вазнесенога морамо се молити и трудити се да испунимо завјет његов. За 30 година напуниће се 10 вијекова, односно 1000 година наше подјељености, треба истаћи, наше трагичне подјељености. Нека ова наша овогодишња молитвена осмина буде један мали потстрек да будемо једно у љубави Христовој, у нади да ћемо Његовим благословомом достићи толико тражени и жељени мир и јединство.  Гледајте како је Црква олако 1054. године поцјепана, а како је тешко зацјелити тај расцјеп на живом организму цркве. Расцјеп је жива рана која се тешко зацјељује''.
Љетописац РаНиКо

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ; ФЕБРУАРУ И МАРТУ 2020. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.