• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


09.12.2019.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У СЛУЖБЕНОЈ ПОСЈЕТИ БОГОСЛОВИЈИ У НИШУ


Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански,  и члан Светог архијерејског синода задуженог за просвјету у СП Цркви службено је посјетио Богословију ''Светих Кирила и Методија'' у Нишу и извршио инспекцију рада и пословања ове богословије.
Високопреосвећени је стигао у Ниш из Београда, 5. децембра текуће 2019. године, а након присуствовања сједници Наставно научног вијећа Богословског факултета у Београду. Приспјевши у Ниш Високопреосвећени је посјетио Његово преосвештенство Господина Арсенија, епископа нишког, у његовој резиденцији у Нишу. Преосвећени епископ Арсеније дочекао је Господина Хризостома  доксологијом  у саборном храму у Нишу.


У петак и суботу, 6. и 7. децембра 2019. године, Високопреосвећени је боравио у палати богословије и током ова два дана посјетио је школске часове и присутвовао професорским предавањима и ученичким одговарањима. На крају своје посјете Високопреосвећени је посјетио интернат ученика, библиотеку богословије, економско одјељење богословије и саму кухињу.
На крају посјете одржана је сједница Наставничког савјета  којом приликом је Високопреосвећени Господин Хризостом изложио своје утиске и сугерисао Управи богословије и самим наставницима  шта би и како  у будуће требало побољшати, а све у циљу подизања стандарда наставе  и саме школе.

Љетописац Ранико

 ФОТОГАЛЕРИЈA

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.