• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


07.10.2019.

СПД ,,СЛОГА" НА ОТВАРАЊУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ
,,ШАНТИЋЕВЕ ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ" У МОСТАРУ

Српско пјевачко друштво ,,Слога" из Сарајева учествовало је у недjељу 06. октобра на свечаној академији поводом отварања јубиларних 100. ,,Шантићевих вечери поезије" у Мостару.
Свечаности отварања претходило је полагање цвијећа на споменик Алекси Шантићу у Шантићевом парку, након чега је услиједио помен на његову гробу, а свечана академија приређена је у Саборном храму Свете Тројице у Мостару. Манифестацију која се одржава у организацији Градског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ и Српског пјевачког и културно-умјетничког друштва „Гусле“, отвореном је прогласио српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине г. Милорад Додик.


У програму отварања публици су се обратили и предсједник Организационог одбора Сања Бјелица Шаговновић, мостарски градоначелник Љубо Бешлић, министар образовања, науке, културе и спорта Херцеговачко-неретванског кантона Рашид Хаџовић, амбасадор Републике Србије Александар Ђорђевић и виши савјетник у Министарству културе и информисања Републике Србије Младен Весковић.


У умјетничком дијелу програма поред „Слоге“, наступили су Гудачки квартет Симфонијског оркестра Мостар, Музички ансамбл „Мостарске кише“ и глумац Народног позоришта Републике Српске Бојан Kолопић, док је бесједу о Алекси Шантићу одржао академик Јован Делић.


„Слога“ се представила са двије композиције „Из Мостара“ – коју је компоновао Алекса Шантић и „Јесенске ноћи“ Јосипа Славеснког.
Овим наступом СПД „Слога“ је наставила да пјева великом пјеснику сјећајући се братских веза које гаји од свог оснивања са Шантићевим „Гуслама“.

Огњен Тодоровић, члан СПД „Слога“

ФОТОГАЛЕРИЈA

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.