• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


25.08.2019.

ОДРЖАНО 19. САВЈЕТОВАЊЕ ВЈЕРОУЧИТЕЉА

Благословом Његовог Високопреосвештенства митрополита Дабро-босанског Г. Г Хризостома а у организацији Катихетског одбора СПЦ у Фочи је јуче, 23. августа, одржано савјетовање вјероучитеља Православне вјеронауке  митрополије Дабро-босанске и епархије Захумско – херцеговачке и приморске. Савјетовање је одржано у просторијама Богословије Светог Петра Дабробосанског у Фочи и на њему су присуствовали скоро сви вјероучитељи из поменутих епархија.


У име домаћина уважене предаваче и вјероучитеље поздравио је протојереј – ставрофор др Владимир Ступар, који је пренио благослове и поздраве Његовог Високопреосвештенства митрополита Дабро-босанског Г. Г Хризостома.

Први предавач протојереј – ставрофор др Владимир Ступар, професор са Православног богословског факултета у Фочи, говорио је о теми: „Вјероучитељ у васпитно – образовном процесу“. Он је  подсјетио вјероучитеље да је њихова служба превасходно служба у Цркви и да је она од необичне важности за Цркву. Посебан нагласак предавач је ставио на потребу да вјероучитељ има аутентичан однос са дјецом, однос пун љубави и слободе јер само такав приступ у раду са дјецом рађа плодове.

Други предавач др Драженко Јоргић, професор на Филозофском факултету универзитета у Бања Луци, говорио је на тему: „Међупредметна корелација у планирању реализације наставе Православне вјеронауке“. Преносећи присутнима своја искуства из дугогодишње праксе, професор је подвукао важност припреме за успјешан час. Добар план часа, по њему чини више од половине обављеног посла. Неизоставан дио припреме и планирања је и међупредметна корелација (повезаност). Наводећи примјере на којима је могуће направити корелацију Православне вјеронауке са другим предметима, вјероучитељима се на практичан начин показало како то могу примјењивати у настави.

Изузетно интересантно је било треће предавање специјалисте дјечије и адолесцентне психијатрије др Ранке Калинић, која је говорила на тему: „Нова искушења и изазови у одрастању ученика“. Посебну пажњу присутних изазвало је предавање др Драшка Маринковића, професора са бањалучког Природно – математичког факултета. Уважени професор говорио је на тему: „Демографска знања у функцији популационе обуке“.
Просвјетни савјетник за Православну вјеронауку др Славољуб Лукић позвао је вјероучитеље на озбиљност и преданост у раду у свом излагању на тему „Оцјењивање ученика и додатна настава из Православне вјеронауке“.
Интересантне теме и стручност предавача оправдали су очекивања вјероучитеља према чијим оцјенама је ово савјетовање било једно од најбољих до сада.

   јереј Дражен Делић

ФОТОГАЛЕРИЈА

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.