• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


27.07.2019.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У ФОЧИ

У циљу сагледавања актуелног стања са црквом св. Саве у Фочи која је још у изградњи, као и питања гробљанске капеле на старом гробљу Божовац  те стања у комплексу зграде богословије св. Петра дабробосанског Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, посјетио је Фочу у суботу, 27. јула текуће 2019. године. Испред храма св. Саве који је, као што рекосмо, још у изградњи  Високопреосвећеног су сачекали: протојереј-ставрофор др. Ненад Тупеша, старјешина храма св. Саве, протојереј-ставрофор др. Дарко Ђого, проф. Универзитета и парох при храму св. Саве, јереј  Љубомир Пријовић, в.д. ректора богословије у Фочи и јереј Душан Андрић, старјешина храма св. Николаја у Фочи.  Сагледавши стање у и око храма св. Саве Високопреосвећени је дао одређене сугестије и упутства како неке проблеме ријешити , а што ће доприњети успјешном завршетку храма.


У наставку Високопреосвећени је посјетио гробље  Божовац како би сагледао тешко стање ''гробљанске капеле'' на истом. Обзиром на историјски, национални и културни карактер гробља Божовац Високопреосвећени је сугерисао да се постојећи и дотрајали објекат уклони и да се на истој локацији подигне нова гробљанска капела која би била у молитвеној употреби.
Трећа тачка ове радне посјете Високопреосвећеног Господина Митрополита  био је комплекс Богословије св. Петра дабробосанског у Велечеву.  У разговору са в.д. ректора богословије истакута је потреба побољшања стандарда становања  ученика ове богословије. У том правцу предузимају се конкретне мјере и Високопреосвећени ће се лично укључити у рјешавање ових и других проблема.


Љетописац РаНиКо

 

 

 

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

 

 

 

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.