• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


19.06.2019.

ПОСТАВЉЕНА ЧАСНА ТРПЕЗА И ИКОНОСТАС У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У ФОЧИ

На празника Силаска Светог Духа на Апостоле – Педесетницу у фочанским  храмовима су служене Свете Литургије. У храму Светог Николе, началствовао је јереј Ранко Ковач, уз саслужење протојереја Алексансдра Видаковића, јереја Душана Андрића и јереја Стефана Андрића.У храму Светог Саве, је началствовао протојереј-ставрофор др Ненад Тупеша уз саслужење протојереја-ставрофора др Дарка Ђога и јереја Марка Јаковљевића.

Оно што је овај празник учинио љепшим у храму Светог Саве, јесте, нови мермерни иконостас и нова часна трпеза на којој је служена Света Литургија. Благодарећи помоћи Његовог Високопреосвештенства Митрополита дабробосанског Господина Г. Хризостома и Општине Фоча приведена је крају уградња иконостаса и часне трпезе.  Извођач радова била је каменорезачка радња – Драган Врховац из Прњавора.

Упоредо са изградњом иконостаса и часне трпезе, у припреми је осликавање икона и израда дубореза на дверима (царским, сјеверним и јужним). Иконопоисац Богдана Гајић из Бања Луке осликала је престоне иконе које су постављене на иконостасу, а двери израђује дуборезачка радња „Шиниковић“ – Рајка Шиниковића из Вишеграда.Следећи капитални пројекат који треба да се спроведе у храму Светог Саве у Фочи је уградња 1.400 m2 мермерног пода, што изискује велика новчана средства. Овом приликом апелујемо на вјерни народ да новчаним прилозима помогну наставак радова у храму и тиме себе уграде у светосавски храм у Фочи.

  јереј Ранко Ковач

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.