• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

 

 

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.


01.06.2019.

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ХРАМА СВЕТОГ ПРОКОПИЈА У ВИСОКОМ


Благословом Високопреосвећеног Господина Хризостома, митрополита дабробосанског, а трудом и залагањем администратора парохије Височке протојереја Миљана Рађеновића и Одбора за обнову храма светог великомученика Прокопија у Високом, отпочела је генерална обнова овог храма.  Нажалост, прекомјерна влага, али и раније потпуно непрофесионално интервенисање у и на овом храму, те дугогодишња небрига за овај историјски храм, за његову улогу и значење, храм је доведен у тешко и критично стање. Да би се спријечило његово даљње руинирање уз одобрење надлежног Федералног завода кренуло се у, могло би се рећи, историјску реконструкцију.


У уторак, 28. маја текуће 2019. године Високопреосвећени Господин митрополит Хризостом, митрополит дабробосански, посјетио је Високо и односни храм како би се упознао са до сада учињеним и разговарао са извођачем обнове и надлежним из Федералног завода за заштиту споменика културе.
Сагледавши стање објекта храма Високопреосвећени је пожелио радницима срећан посао, дао одређене идеје и сугестије и истакао да је ''ово значајна и историјска обнова, коју морамо извести по највећим узусима. Храм светог Прокопија је не само понос Српског народа већ и овог града и цијеле наше Митрополије. Зато се мора посветити велика пажња и брига око његове што боље обнове.''
Истовремено, Високопреосвећени упућује АПЕЛ свим људима добре воље, вјере и љубави божије да помогну ово историјско дјело. Посебно апелује на расељене Србе из Високог и његове околине да помогну ову обнову.


Љетописац РаНиКо                                                                      

ФОТОГАЛЕРИЈА

   

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУНУ, ЈУЛУ И АВГУСТУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.