• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А


21.05.2019.

АНИМИРАНИ ФИЛМ ПРАВОСЛАВНОГ ЦЕНТРА ЗА МЛАДЕ МИТРОПОЛИЈЕ ДАБРОБОСАНСКЕ НАГРАЂЕН ЛАУРЕАТИМА НА ФЕСТИВАЛИМА ,,СВЕТ МИРУ“ И ,,БРОНЗАНИ ВИТЕЗ“ У РУСИЈИ


Анимирани филм Православног центра за младе Митрополије дабробосанске награђен лауреатима на фестивалима "Свет миру" и "Бронзани витез" у Русији.


На фестивалу "Свет миру" одржаном у Јарославској области од 15-18. маја 2019. године у категорији "Православни филм-дјечији студији" анимирани филм "Ја имам право на Православље" Православног центра за младе Митрополије дабробосанске "Свети Петар Сарајевски" награђен је лауреатом другог степена. Исти анимирани филм награђен је такође лауреатом другог степена у категорији ”Најбољи филм на тему међунационалних односа” на фестивалу "Бронзани витез" , који је одржан у Томску 17.и 18. маја ове године.
На оба фестивала стигло је преко 300 филмова из Русије, Грузије, Бјелорусије, Казахстана и Србије.


Анимирани филм "Ја имам право на Православље" настао је на радионицама Школе анимираног филма, које се реализују у сарадњи са студиом "Дом анимације" из Сремских Карловаца, а дотиче се теме вјерских слобода у БиХ, са циљем да инспирише младе на поштовање слободе вјероисповиједања у БиХ припадника свих религија.


Православни центар за младе на фестивалу филма "Свет миру" који се одржавао у градовима Јарославске области, Јарослављу, Рибинску и Угличу, представљали су протонамјесник Младен Дробњак и јереј Дражен Делић, који су топло и срдачно дочекани од стране домаћина. Они су имали прилику да представе рад Православног центра, као и да пренесу поздраве Његовог Високопреосвештенства Митрополита Дабро-босанског Господина Хризостома и уруче поклоне Епископу Рибинском и даниловском Г. Венијамину и организаторима фестивала иконе - радове полазника Школе иконописа при Православном центру.
Православни центар захваљује Министарству за људска права и избјеглице БиХ које је помогло да се у оквиру пројекта за промоцију људских права овај анимирани филм изради. Центар захваљује и Граду Источно Сарајево, као и општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево који су такође подржали рад Школе анимираног филма, као и осталих активности Православног центра за младе.
Јереј Дражен Делић

ФОТОГАЛЕРИЈА

   

Старије вијести 2018.г.

 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У МАЈУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.