• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 Страницу одржава

 

 


07.05.2019.

ПРИЈЕМ У ПАЛАМА


Вечерас је, 4. маја 2019. године са почетком у 19:00 часова,  градоначелник Источног Сарајева Господин Ненад Вуковић приредио васкршњи пријем у част Његовог Високопреосвештенства митрополита дабробосанског Господина Хризостома и свештенства  Митрополије са подручја града Источно Сарајево.

Пријем је уприличен у ''Цековића кући'' у Палама. Обраћању Господина градоначелника Вуковића и Господина митрополита Хризостома претходило је приказивање кратког  документарног филма о посјети делегације града Источног Сарајева Јадовну, односно мјесту мученичког страдања Светог Петра митрополита дабробосанског септембра мјесеца 2018. године.

У својим обраћањима и господин градоначелник и господин митрополит осврнули су се на управо приказани филм и на личност св. митрополита Петра и истакли су да треба често и редовно организовати поклоничке походе ка Јадовну - мјесту стравичног страдања нашег светог Петра, али и хиљада других мученика и свештеномученика. Високопреосвећени Господин Митрополит је захвалио господину градоначелнику на пажњи коју је показао према свештенству града Источно Сарајево и што је препознао њихов велики допринос граду Источно Сарајево и најавио је почетак градње Саборне цркве Источног Сарајева.

Љетописац РаНиКо  

 

   

 
 


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ФЕБРУАРУ, МАРТУ, АПРИЛУ И МАЈУ МЈЕСЕЦУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.