Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава11.01.2011
У НОВОМ ГОРАЖДУ ПОДЈЕЉЕНА НОВЧАНА ПОМОЋ ПОРОДИЦАМА СТРАДАЛИМ У ПОПЛАВАМА

Благословом Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског господина Николаја на Бадњи дан је у црквеној сали храма Светог Ђорђа у Сопотници, општина Ново Горажде, подијељена новчана помоћ за породице са подручја ове општине пострадале у поплавама прошле године, како би на што достојнији начин могли прославити најрадоснији хришћански празник Рођења Господа Исуса Христа – Божић.

Архијерејски намјесник горашко-вишеградски протојереј-ставрофор Богдан Станишић уручио је представницима 58 породица по 260 КМ.

Средства за помоћ угроженим прикупљена су у акцији у којој су учествовали свештеници, монаси, црквени радници, православни вјерници и сви људи добре воље са подручја Митрополије дабробосанске, а на иницијативу владике Николаја.

Све који су добили новчану помоћ посебно је дирнула брига коју за њих показао високопреосвећени Николај у поруци која им је уручена уз помоћ.

Митрополит Николај им је у поруци, уз најбоље жеље за празнике и традиционални поздрав „Мир Божији, Христос се роди!“, поручио да ће њихова Црква увијек бити уз њих – њене духовне синове и кћери.

„Вас, драга браћо и сестре, ово ваше страдање не треба да поколеба у вашој вјери као и у вашем даљем животу. Наставите гдје сте стали и идите напријед, не гледајте у прошлост него се окрените будућности. Помажите једни друге и живите у братској и сестринској љубави једни према другима“ – поручио је владика Николај.

Господин Николај је у новембру прошле године упутио позив свештенству, монаштву и православним вјерницима, као и другим људима добре воље на подручју Митрополије дабробосанске, да се при свим православним храмовима и црквеним општинама укључе у акцију пружања помоћи становништву Новог Горажда, страдалом у поплавама.

Владика Николај је старјешине свих храмова и предсједнике црквених општина обавезао да у парохијама и црквеним општинама за које су задужени организују прикупљање помоћи у новцу, храни, одјећи, хигијенским средствима и осталим потрепштинама неопходним пострадалом становништву Новог Горажда.