Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава

16.04.2011
ОБИЈЕН ХРАМ СВЕТОГ САВЕ У ЗАВИДОВИЋИМА

Непознати починилац је рано ујутро у суботу, 16. априла, на православни празник Васкрсења Лазаревог, провалио у храм Светог Саве у Завидовићима, Федерација БиХ, испретурао и побацао ствари, те отуђио незнатну количину новца.

Провалник је у храм ушао у 3.25 часова кроз улазна врата са западне стране, тако што је на доњем дијелу врата избио панелни лим, и провукао се кроз начињени отвор.

Он је у унутрашњости храма све испретурао и побацао. Тако је са Христовог гроба бачена плаштаница, те извађена и бачена ладица. У олтару је са Часног престола бачена дарохранилница, а остало све испретурано. На жртвенику је направљен неред тако што су поскидани дарци са Светих сасуда, а све остало што се ту налазило разбацано.

Провалник из храма није ништа отуђио осим 10 до 15 КМ ситног новца из припрате гдје се продају свијеће.

Провалу у храм примјетио је надлежни свештеник протонамјесник Зоран Живковић када је активиран аларм који је постављен на храму.

Свештеник Живковић одмах је позвао полицију, чији су припадници приликом доласка сусрели провалника, али им је он побјегао.

Полицајци су направили службени извјештај, али нису, иако је на томе инсистирао свештеник Живковић, узели отиске, образлажући то чињеницом да то није потребно јер није причињена већа материјална штета.

Код овог храма је у периоду између 23. и 27. марта скинут бакарни лим са капелица намијењених за паљење свијећа пред црквом.