• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава29.10.2017.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ОБИШАО ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД (САРАЈЕВО)Кликом на фотографију отвара се фотогалерија

У суботу, 28. октобра 2017. године по лијепом и за ово вријеме пријатном времену Његово Високопреосвештенство г.г. Хризостом у пратњи јереја Немање Ђуреиновића обишао је подручје  Општине Источни Стари Град (Сарајево). Прво је стигао у Хрешу и посјетио начелника општине Господина Боја Гашановића који  је господина Митрополита  дочекао испред зграде Општине на Хреши. Са Господином Гашановићем митрополита је дочекао и  Господин  Коста Плакаловић.
Након срдачног разговара у кабинету начелника општине и упознавања са историјатом ове Општине Високопреосвећени је са домаћинима кренуо ка Вучијој Луци гдје га је дочекао јереј Милош Самарџија, парох, са породицом и предсједником ЦО Вучија Лука.

Помоливши се Богу у храму св. великомуч. Пантелејмона на Вучијој луци,  Високопреосвећени се заинтересовао за историјат градње овог храма и парохијског комплекса. Са свим подацима Високопреосвећеног су упознали како о. Милош тако исто и Господа Плакаловић и Гашановић. 
У наставку Високопреосвећени се поклонио спомен-капели свих погинулих и острадалих са подручја ове Општине и помолио се за покој душа исте. Након тога Високопреосвећени се интересовао за стање у парохији, Црквеној опшини и о отвореним питањима које треба рјешавати у наредном периоду.
Љетописац РаНиКо