• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава23.10.2017.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У ПОСЈЕТИ АНДРИЋГРАДУ

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабро-босански Господин Хризостом посјетио је са свештенством Црквене Општине Вишеград Градску кућу у Андрићграду , гдје је разговарао са начелником ове општине Младеном Ђуревићем. „Драго ми је да је начелник општине прешао у нову Градску кућу која је импресивна. Нека буде срећан рад у овој општини и да се што више наш српски народ овдје задржава и опстане, да се насељавају, да се отварају нова радна мјеста“, рекао је Митрополит Хризостом након посјете општини Вишеград. Митрополит Хризостом је истакао да је ово први сусрет са начелником општине од устоличења и најавио је да ће у скорије вријеме бити уприличен званични сусрет. Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио се Митрополиту Хризостому и нагласио да му је изузетна част посјета Митрополита овој општини и Градској кући. Након сусрета и посјете Митрополит се упутио у посјету спомен комплексу Стари Брод на Дрини.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ПОСЈЕТИО ХРАМ СВ. КНЕЗА ЛАЗАРА И СВИХ СРПСКИХ МУЧЕНИКА У АНДРИЋГРАДУ

У суботу 21. октобра у вечерњим часовима, Његово Високопреосвештенство Митрополит дабро-босански Господин Хризостом посјетио је храм "Светог кнеза Лазара и свих Српских мученика" у Андрићграду, гдје је дочекан од старешине храма протојереја Средоја Андрића и братства храма.
Митрополит је упознат, да храм који је подигнут као модификована копија манастира Високи Дечани још увек није завршен, те да предстоје радови на његовом фрескописању, као и уређењу унутрашњости храма. Централни дио иконостаса је постављен, а у току је израда бочних дјелова.
Митрополит је у разговору са свештеницима рекао да је читав комплекс Андрићграда са црквом у њему грандиозан пројекат и храбар подухват, те да оно што је саградио редитељ Емир Немања Кустурица, остаје као трајан култрни споменик који је сада, али који ће и у будућности бити на корист и понос Вишеграда.
протојереј Средоје Андрић