Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава07.12.2016

ПРАЗНИК ВАВАЕДЕЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ПРОСЛАВЉЕН У ЧАЈНИЧУ


Ваведење Пресвете Богородице ове године је молитвено и свечано прослављено у храму Успења Пресвете Богородице у Чајничу.
Јутарње богослужење и Свету литургију служио је протојереј-ставрофор Момир Васиљевић уз саслужење свештенства храма.
На овај дан, Ваведења Пресвете Богородице, сабрао се велик број вјерних.
Протојереј Момир Васиљевић изразио је задовољство и срећу што се на овај дан окупило доста  дјеце, омладине али и старијих људи, који су дошли у храм да се заједно помоле и прославе празник.
Дјеца црквеног хора „Красница“, након Свете литургије, припремила су скромни програм како би символично приказали увођење Дјеве Марије у храм. Ове године мала Тијана Кувеља у име све дјеце у Чајничу поклонила се и целивала икону Чајничке Краснице, а онда одрецитовала пјесму у част свете Богородице и њене чудотворне иконе. Након тога дјеца, омладина и сав народ приступио је светој тајни причешћа.
У проповједи протојереј Дагиша Симић бесједио је присутнима о зивоту Дјеве Марије, и о божјим даровима које јој је Господ даровао од Рођења до Успења.
Он је додао да сам празник подсјећа да је дужност свих родитеља да своју дјецу уводе у храм Божији како би се васпитавали у Божијој ријечи, јер такво васпитавати значи хранити цјелокупног човјека.
Свети храм и света црква је мјесто у којем се људи сједињују у Светој тајни причешћа истинитим тјелом и крвљу Христовом. „Господ је рекао:“Будите савршени као што је савршен отац наш небески. Пустите дјецу да долазе к мени, јер је таквих царство небеско.

Прослављајући празнике духовно се радујемо и богатимо, сваки пут изнова обнављајући своје знање и своје биће.