Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава21.08.2016

НАЈАВА ПРОСЛАВE ХРАМОВНЕ СЛАВЕ
ВЕЛИКЕ ГОСПОЈИНЕ У ЧАЈНИЧУЧајниче је под окриљем и заштитом Пресвете Богородице. Отуда се вјековима, празници посвећени  Мајци Божијој прослављају молитвено и свечано.  Најсвечаније је ипак о храмовној слави празнику Успења Пресвете Богородице и Малој Госпојини, односно Рођењу Пресвете Богородице.  И ове године храмовна слава прославиће се са бројним гостима и званицама, па се позива вјерни народ, да заједно,  молитвено, заблагодаримо Господу Богу, Мајци Божијој и Њеној Чудотворној икони Чајничкој Красници.
Уочи празника, у суботу 27. августа ове године, биће служено вечерње Богослужење са петохљебницом у 18,00 часова, а након тога у 17:30 часова - Промоција књиге „Српски народ у Црној гори кроз вијекове“ аутора Горана Киковића, историчара и предсједника СО Беране и промоција књиге Предрага Остојића „Црногорско санџачка бригада на горње дринском фронту 1914 – 1915“  порта храма Успења Пресвете Богородице.


На дан храмовне славе у недјељу 28. августа, прославa празника Велике Госпојине отпочеће Празничним јутрењем.

  • Празничнио јутрење у      8,00 часова
  • Света Литургија у                 9,00 часова
  • Свечана литија кроз град у            10,00 часова
  • Славски колач у храму у     11,00 часова
  • Ломљење славског колача и славски ручак ресторан фабрике „Инстел“    12,00 часова

Празник Успења или Уснућа Пресвете Богородице прослављамо и као дан васкрсења Мајке Божије. Тога дана прослављамо и Чудотворну икону Мајке Божије Чајничке Краснице.
Дођите да се заједно помолимо нашој молитвеници и заштитници, Дародарилици,Чајничкој Красници, да нас Царица небеска, заштити  и избави од свих наших немоћи и болести и да нам буде брза помоћница и исцјелитељка-рекао је протојереј-ставрофор Момир Васиљевић.
Добро дошли под окриље, заштиту и благослов Мајке Божије и Чудотворне иконе Чајничке Краснице

 

Црквена општина Чајниче