Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава27. 07. 2015.
ДЈЕЦА ПРОСЛАВИЛА СВОГ ЗАШТИТНИКА – СВЕТОГ СИСОЈА

Више од педесеторо дјеце учествовало је у активностима које је организовало свештенство храма Светог Василија Острошког у Добрињи, Источна Илиџа, поводом прославе Светог Сисоја Чудотворца, заштитика дјеце. 

У навечерје празника, у суботу 18. јула, након присуствовања вечерњем богослужењу, дјеци је о животу и значају прослављања њиховог заштитника кратко бесједио протојереј Борислав Ливопољац.

Након тога су дјеца, уз помоћ попадија, жена запослених у храму и дјевојака волонтерки, које се увијек радо одазову и помажу у раду са дјецом, у сали парохијског дома припремила славско жито и крсни колач,те разне врсте ситних  колача.

У недјељу, 19. јула, дјеца су присуствовала Светој литургији и са свештеством храма преломила славски колач.

Након литургије је у порти храма уприличено дружење, а за све присутне било је обезбијеђено послужење.

Дјеци је као симболичну награду за труд,свештенство храма уручило дивну књигу под називом „Лука у чаробном дворишту“, аутора Љиљане Дугалић из Београда.

Свештенство храма је у четвртак, 23. јула, за дјецу организовало поклоничко путовање у манастире Добрун и Добрунску ријеку, те посјету Андрићграду.

Уз кратко упознавање са историјом манастира и монашким животом у њима, монаси су дјеци дали послужење и даровали их пригодним  поклонима.

У Андрићграду су дјеца посјетила цркву Светог Великомученика Кнеза Лазара,погледала анимирани филм у биоскопу, ручала и освјежила се сладоледом.

Значај оваквих активности препознала је хришћанска организација Ворлд Вижн БиХ, која је била финансијски покровитељ прославе Светог Сисоја.