Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава01. 07. 2015.
ЦРКВУ И ГРОБЉЕ У ОСИЈЕКУ КОД ИЛИЏЕ ПОСЈЕТИО ПОТПРЕДСЈЕДНИК ФБИХ МИЛАН ДУНОВИЋ

Храм Светог Саве и православно гробље у насељу Осијек код Блажуја, у федералној општини Илиџа, посјетио је, у уторак 30. јуна, потпредсједник Федерације БиХ Милан Дуновић.

Уз потпредсједника Дуновића, храм и гробље посјетили су министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Предраг Куртеш и начелник општине Илиџа Сенаид Мемић.

Говорећи о случају недавног скрнављења гробља у Осијеку, блажујски свештеници Дарко Даниловић и Марко Јаковљевић истакли су да су се слична дјела скрнављења и оштећења храма и гробља дешавала и раније.

Потпредсједник Дуновић осудио је овакве догађаје и навео да то није у духу мултиетничности Сарајева и Босне и Херцеговине, те да починиоци оваквих недјела покушавају да оспоре чињеницу да је богатство сваке државе и града управо у различитости. Прихватање наизглед другачијих од себе је врлина и чини човјека интелектуално и духовно богатијим, а оваква недјела су само показатељ да су починиоци истих заправо ти који су различити од оних који вијековима живе заједно.

Министар Куртеш је информисао све присутне да је МУП Кантона Сарајево подузео све радње у циљу расвјетљавања наведеног догађаја, те да су исти дан пронађени починитељи који су признали кривицу. Ради се о два малољетна лица.

Такође, начелник Мемић је истакао своју подршку Српској православној цркви и блажујској парохији.

Свештеници су изразили своју захвалност на исказаној подршци, те нагласили да су у овом случају надлежне службе ефикасно обавиле свој посао.