Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава28. 01. 2015.
СВЕТИ САВА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН НА ПАЛАМА

На Палама је, као и сваке, и ове године свечано и достојно обиљежен празник Светог Саве.

Обиљежавање празника почело је традиционалним турниром у малом фудбалу који су, уочи празника, организовали чланови Омладинске светосавске заједнице са Пала.

У навечерје празника, у Културном центру у Палама, одржана је светосавска академија, коју је са основцима и средњошколцима са Пала припремила вјероучитељица Александра Срдановић.

Празничну бесједу на академији одржао је старјешина храма протојереј-ставрофор Миомир Зекић, који је нагласио да је вјера у побједу добра над злом најизразитији мотив Савиног стваралачког рада у српском народу, али и шире.

На сам празник у храму Успења Пресвете Богородице служена је Света литургија и обављен славски обред, а овогодишњи кум славе био је Драгољуб Гранић с породицом.

Након Литургије су пригодне рецитације посвећене првом српском архиепископу и просветитељу извели чланови рецитаторске секције у основној школи „Пале“.

Паљански свештеници су на празник посјетили све школе на Палама, гдје су, заједно за наставницима и ученицима, преломили славске колаче и честитали школску славу – Светог Саву.