Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава26. 01. 2015.
СЛОБОДАН ПРОДИЋ: ПРЕПОДОБНИ СЕРГИЈЕ РАДОЊЕШКИ

2014. године навршило се седам векова од рођења Преподобног Сергија Радоњешког, једног од свакако најпознатијих светих који су, милошћу Божјом, просијали унутар благочестивог руског народа још у временима Средњег века.

Како би допринели свакако значајном догађају који се прослављао широм православног света, у оквиру издавачке делатности Митрополије дабробосанске и Епархије захумско-херцеговачке и приморске, објављена је по обиму невелика књига у којој је Слободан Продић на њему својствен начин, тј. једноставим и свима разумљивим речима, изнео основне детаље о овом светом и времену у коме је живео.

Кроз податке који су сабрани у овом делу, а такође и кроз напомене о литератури која свакако може бити од користи будућим истраживачима, ипак се настојало на томе да наш, обичан верујући човек, сазна неку реч више о самом Преподобном Сергију.

Слободно можемо устврдити да се и кроз овај рад јасно осећа настојање да са благословом Његовог Преосвештенства Епископа захумско-херцеговачког др Григорија, светлост дана угледају квалитетни радови који могу послужити и у сврху мисионарске делатности. Труд Слободана Продића свакако потврђује да се намера епископа Григорија заиста остварује у пракси на најбољи могући начин.