Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава29. 07. 2014.
У СОКОЦУ ПРОСЛАВЉЕН ПРАЗНИК ИКОНЕ БОГОРОДИЦЕ ТРОЈЕРУЧИЦЕ

Празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице, 25. јула, свечано је прослављен у храму Светог Пророка Илије – Романијској Лазарици у Сокоцу.

На сам празник служена је Света Литургија на којој је началствовао декан Богословског Факултета у Фочи јереј др Дарко Ђого, уз саслужење шест свештеника и два ђакона.

О празнику је, након прочитаног Јеванђеља, бесједио отац Дарко Ђого, а велики број дјеце и одраслих приступио је Светој Тајни Причешћа.

Након Литургије преломљен је славски колач и освештано жито, које је ове године припремила Добринка Ашоња из Сокоца, док ће домаћин славе наредне године бити Евгеније Ђого из Фоче.
Уочи празника, у четвртак 24. јула, служено је празнично бденије уочи празника иконе Пресвете Богородице Тројеручице, које је служио свештеник при Саборној цркви у Сарајеву јереј Немања Ђуреиновић уз саслужење ђакона Миленка Бакмаза из Сокоца.

У храму Светог Пророка Илије – Романијској Лазарици у Сокоцу чува се копија Чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице, а овај празник је и слава дјечијег хора „Пресвета Богородица Тројеручица“ из Сокоца.