Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава27. 11. 2013.
НАСТАВЉЕНА ОБНОВА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У СОКОЦУ

У суботу, 23. новембра, у парохијском дому у Сокоцу, чија је обнова у току, соколачки свештеници су обавили чин малог освећења воде, а у стан се са породицом уселио парох друге парохије јереј Младен Видаковић.

Овим чином, коме су поред свештеника присуствовали и чланови црквеног одбора, симболично је обиљежен крај планираних радова у овој грађевинској сезони на парохијском дому, чија је обнова почела 9. маја ове године.

На мјесту урушеног парохијског дома у сјеверозападном углу црквене порте изграђен је нови стамбени објекат димензија око 19х9,5 метара, који се састоји од приземља и поткровља.

Ранији објекат, који је био цјеловит, тј. једна стамбена јединица, по вертикали је претворен у двојни стамбени објекат тако да свака стамбена јединица има приземље и поткровље.

Нови парохијски дом има два идентична трособна стана, од којих је један у потпуности уређен и усељен, а на сјеверној страни изграђен је помоћни објекат димензија око 9,5х6 метара, чији је већи дио резервисан за три гараже.

На прољеће наредне године планиран је наставак радова на уређењу другог стана и фасаде парохијског дома, чиме ће радови на обнови бити у цијелости окончани и биће извршено његово освећење.