Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава05.12.2008
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ ЧЕСТИТАО КУРБАН БАЈРАМ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је, поводом предстојећег муслиманског празника Курбан бајрама, упутио честитке поглавару Исламске заједнице у БиХ реису-л-улеми господину Мустафи Церићу и свим муслиманима у БиХ.

Честитку преносимо у цјелости.

„Ваша Еминенцијо,

Искрено се радујемо што ће муслимани у цијелом свијету ових дана прославити свој највећи празник Курбан бајрам, односно успомену на велику жртву праоца Авраама ради вјере, наде и љубави према Богу.

За нас православне хришћане, праотац Авраам је примјер истинске смирене вјере у Бога и савршене послушности Богу - ради те вјере и послушности био је спреман одрећи се највриједнијег што је имао, те жртвовати и свога сина. Због свега овога је од Господа био благословен те постао отац `многим народима пред Богом коме повјерова` и родоначалник изабраног народа Божијег.

Саучествујући у Вашој празничној радости, са жељом да ове дане прославите у миру, здрављу, срећи и истинском разумијевању, Курбан бајрам најсрдачније честитамо Вашој Еминенцији, Вашој породици, улеми и свим муслиманима у Босни и Херцеговини, у име нашег свештенства, вјерника, и у наше скромно име.

Молимо се Господу Богу да у Босни и Херцеговини и цијелом свијету завлада мир, благостање и добра воља међу људима.

Срдачно Ваш,
Митрополит дабробосански Николај.“

Митрополит Николај честитао је Курбан бајрам и високим званичницима у БиХ из реда бошњачког народа – бошњачком члану Предсједнишптва БиХ Харису Силајџићу, потпредсједницима Републике Српске и Федерације БиХ Адилу Османовићу и Мирсаду Кеби, предсједнику Владе Федерације БиХ Неџаду Бранковићу, в. д. премијера Кантона Сарајево Хајрудину Ибрахимовићу, градоначелници Града Сарајева Семихи Боровац и амбасадорима исламских земаља у БиХ.