Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава05.12.2008
МИТРОПОЛИТОВО САУЧЕШЋЕ РУСКОМ АМБАСАДОРУ У БиХ ПОВОДОМ СМРТИ ПАТРИЈАРХА АЛЕКСИЈА

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај упутио је саучешће Његовој екселенцији амбасадору Руске Федерације у БиХ господину Константину Шувалову поводом смрти Његове светости патријарха московског и све Русије Алексија II.

„У овом тешком часу по православну Руску цркву, али и по цијели православни хришћански род, изражавамо Вама лично, а преко Ваше Екселенције и цијелом богољубивом руском народу, наше искрено саучешће и дубоко жаљење због овог великог губитка“ – стоји у митрополитовом писму саучешћа руском амбасадору у БиХ.

Митрополит у писму наглашава да је патријарх Алексиј био велики човјек, истински свједок Христов и проповједник Христове вјере, наде и љубави, борац за чистоту вјере православне и јединство хришћанске цркве, искрени пријатељ Српске православне цркве у цјелини, што је и показао небројено пута.

„Сјећамо се његове несебичне подршке у најтежим временима грађанског рата у нашој земљи, када је искрено настојао да се нађе пут ка истинском и праведном миру, као и његовог дирљивог односа према колијевци српског народа и српске Цркве – Косову и Метохији. Осјећајући овај губитак као свој, истински саосјећамо са народом Руске Федерације, молећи се Васкрситељу нашем Господу Исусу Христу, да слугу свога Алексија прими у своје Божанско наручје и дарује му покој и Царство небеско“ – истакао је митрополи Николај.

У спомен благоупокојеног патријарха Алексија у суботу, 6. децембра, биће у 12.00 часова одржан помен у Старој цркви Светог архангела Михаила у Сарајеву.